Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput voittivat Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 -palkinnon ja Okkolan Lomamökkien Paulan Emännän piirakkapaja voitti Merkittävä ruokamatkailuteko 2019 -palkinnon valtakunnallisessa ruokamatkailukilpailussa.
Mikkelin seudulta Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano ovat arvostettuja Saimaa Gastronomy -kohteita. Yhteistä kaikille on perheyrittäjyys, uniikki tarina ja rakkaus Saimaan seutuun sekä sen ainutlaatuiseen luontoon. Siksi kaikissa kohteissa arvostetaan vahvasti paikallisia raaka-aineita ja pientuottajien tuotteita. Menut rakentuvat kausituotteista ja siksi pöydän antimet vaihtuvat vuodenaikojen ja jopa päivän sään mukaan.
Okkolan emännän piirakkapajassa syntyvät perinteiset karjalanpiirakat yhdessä hauskaa pitäen! Piirakkapajassa pääsee samalla tutustumaan aitoon suomalaiseen maalaiskotiin. Okkolan emännän tuvassa tulevat tutuiksi niin maaseutuyrittäjyys, paikalliset makuelämykset kuin aito savolainen vieraanvaraisuuskin. Emännän piirakoissa tuoksuvat ja maistuvat aidot aromit, jotka saavat veden kielelle ja mielen virkistymään.