Mansikoiden maukkaus ja mustikoiden raikkaus. Suomen luonto on aina kasvattanut meille ne parhaat ja puhtaimmat maut. Mikkelin seudulla voit nauttia monipuolisesti aitoa lähi- ja luomuruokaa puhtaan maaseudun sekä raikkaiden vesien antimista.
Saimaan seudun ruokakulttuuri on rikasta. Se ammentaa idän ja lännen vaikutteista, vuosisataisista kartanoiden ja kaskikansan ruokaperinteistä ja -resepteistä. Sesongin ainesten puhtaat aromit pääsevät niissä upeasti oikeuksiinsa.
Eteläsavolainen ruoantuotanto on myös kansainvälisesti palkittu, muun muassa Euroopan parhaana luomualueena vuonna 2024. Seudun ruoan herkullisuudesta, korkeasta laadusta ja vastuullisuudesta kertoo myös D.O. Saimaa (Designation of Origin) -alkuperämerkki. Merkin saavat vain tiukat laatukriteerit täyttävät raaka-aineet ja ruokatuotteet. Ne ovat 100 % hyvää, vastuullista ja laadukasta Saimaalta.
Tervetuloa tekemään löytöretki Saimaan makumaailmaan ja herkuttelemaan seudun lähiruokapöytiin!