Syvälahden tanssilavateatteri


Syvälahdentie 310, 51200 Kangasniemi
050 5540 286
teatteriestate@teatteriestate.fi
www.teatteriestate.fi

Kesällä 2017 Teatteri EState juhlii 100-vuotiasta Suomea kantaesityksellään Rautavaara! Syvälahden tanssilavateatterissa Kangasniemellä nähdään näytelmäkirjailija Arto Niemisen kirjoittama musiikkinäytelmä, joka on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Näytelmä kunnioittaa kansallisen ikonimme Tapio Rautavaaran elämää ja ennen kaikkea ikimuistoista musiikkia. Näytelmän ohjauksesta vastaa Tarja Pyhähuhta ja kapellimestarina toimii Sami Ruutiainen. Rautavaaran nimiroolin esittää tangokuningas Marko Maunuksela ja muissa päärooleissa nähdään Aapo Oranen ja Jere Pietarinen.
Esitys valottaa ihaillun kansansuosikin päättäväistä ja määrätietoista matkaa koko kansan "Tapsaksi". Koetaan, kuinka reissumies syntyi, ihaillaan iltamia, soditaan radion välityksellä, paetaan pula-aikaa, voitetaan olympiakultaa ja juhlitaan harjakaisissa se "oma pullo puolessa välissä”. Eletään perhe-elämää ja kiertuehelvettiä, täyttä tähden elämää, joka ei ole täydellinen, mutta täyttävä. Kertomus maustetaan elämän lauluilla, jotka Suomen kansa on omistanut sen sata vuotta, sillä J.A. Tannerin kupleteilla Tapsakin aloitti.

Rautavaaraan yhdistetään esineitä, kuten keihäs ja kitara, mikrofoni ja filmikamera, uittokeksi ja jousi. Mutta mikä tärkeä merkitys oli niinkin arkisella tavaralla kuin polkupyörän pumpulla...? Sekin selviää ensi kesänä näytelmässä RAUTAVAARA.

Kanta-esitys käsikirjoitus: Arto Nieminen, ohjaus: Tarja Pyhähuhta

Tähtivierailija Marko Maunuksela.

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa