Linkkumylly


Mouhuntie 647, 52700 Mäntyharju
050 4675 058
linkkumylly@linkkumylly.fi
http://www.linkkumylly.fi

Sata vuotta sitten rakensi Taavi talon isänsä perustaman myllyn viereen. Paikka oli ainutlaatuisen kaunis: Sarkavesi edessä, takana Pajulampi, ja lammesta virtasi vuolas koski talon ohi järveen. Rinteeseen muotoutui terassipuutarha ja talon takaa alkoivat metsäiset erämaat. Tänäkin päivänä voi kävijä nähdä saman ihanan maiseman, kuulla kosken kohinan ja tuntea paikasta henkivän hyväätekevän rauhan.

Vanhan talon puutarha laskeutuu luontaisen terassimaisesti kohti järveä. Paikallista puutarhaperinnettä on pyritty tuomaan esiin eri tasoille istutetuilla puutarhakasveilla. Puutarhaa saumattomasti ympäröivä luonto inspiroi joka kesäisiin näyttelyihin linkkumyllyssä.

Kesällä 2016 on ohjelmassa nuorten lahjakkaiden luontokuvanäyttelyt kesäkuusta-syyskuulle ja heinäkuussa floraalisia teoksia sekä jokunen konsertti kesäillassa. Näistä tarkemmin nettisivuillamme huhtikuun lopulla.

Linkkumylly on myös erinomianen paikka ryhmille piipahtaa matkan varella käyntikohteena kahvilla tai kukkiin liittyvillä tarjoiluilla.Ryhmävierailut on varattava etukäteen.

Kauniin puutarhan lisäksi linkkumylly tarjoaa myös mökkimajoitusta vuoden ympäri. Puhtaan Sarkaveden rannalla on kaksi talviasuttavaa ja täysin varusteltua 4-8h vuokramökkiä. Metsän reunasta löytyy lisäksi kolme kesäkäyttöistä pikkuaittaa, joissa makuutilat 2-4h. Kesän mittaan myllyssä, puutarhassa ja ympäristössä on  näyttelyitä ja katsottavaa. Pienessä kirjakahvilassamme on tarjolla mukava tunnelma kahvihetken lisäksi.

Elokuun lopusta Linkkumyllyn tilat vapautuvat pienimuotoisten tapahtumien, kuten erilaisten kurssien ja juhlien pitopaikaksi.Kesäpäivä Linkkumyllyssä juhlateemana on ikimuistoinen; herkkuja ,uintia, sanomista, oleilua kauniissa pihamiljöössä, veden solinan ja luonnon keskellä.

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa