Repoveden kansallispuisto


Riippusillantie 55, 47910 Kouvola


http://www.luontoon.fi

Vuonna 2012 vuoden kansallispuistoksi nimetty Repoveden kansallispuisto ja siihen liittyvä Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualue (14 km²) on metsien ja kymmenien järvien muodostama karu, salomainen alue. Repovedellä on pitkät perinteet yhtenä Etelä-Suomen suosituimpana retkeilykohteena ja se on myös lapsiperheiden suosiossa.

Repoveden alueella voit retkeillä omatoimisesti tai retkeilypalveluita tarjoavien yritysten avulla. Repoveden kansallispuistoa hoitaa metsähallitus ja se sijaitsee sekä Kouvolan että Mäntyharjun mailla. Mäntyharjun ja Kouvolan välillä menevällä patikointireitti kulkee Mäntyharjun puolella nimellä Mouhun ulkoilureitti ja Kouvolan puolella Valkealan reitti. Mäntyharjun puoleista reittiä kunnostetaan vuonna 2013. 

Repovedellä sijaitsevalle Saarijärven pysäköintialueelle on vain 32 km Mäntyharjun keskustasta. Saarijärvellä sijaitsevat Tervarummun retkeilykeskus ja korpikahvila. Lapinsalmen läheisyydestä puolestaan löydät mahtavan riippusillan ja kapulalossin. Tervajärven pysäköintialuetta käyttävät suuntaavat puistoon yleensä etelästä päin; matkaa Mäntyharjusta Tervajärvelle kertyy 43 km. 

Pysäköintialueiden yhteydessä on kuivakäymälät, opastustaulut ja viitoitus reiteille.

Retkeilykartta

Katso ladattava PDF-retkeilykartta tietokortin yläosasta.

Repoveden varauskodat löydät osoitteesta http://www.repovedenkansallispuisto.fi

Kuinka saavun kansallispuistoon?

Ilman autoa:
1. Junalla tai bussilla Mäntyharjulle
2. Vakiovuorolla tietä 368 Hillosensalmelle
3. Vesitaksilla puistoon http://www.kuutinkolo.fi/venetaxi.htm

Autolla:
Matkaa Mäntyharjusta on n. 32 km ja Mikkelistä 50km. Mäntyharjusta ajetaan tietä nro 368 Voikoskelle. Voikosken sillan jälkeen on opasteet lähimmille sisäänkäynneille Saarijärvelle ja Lapinsalmelle.

Taksi Repovedeltä Mäntyharjulle maksaa noin 75 euroa.

Pyöräilyreitit

Repoveden kansallispuistossa voi pyöräillä ohjatuilla reiteillä Tervajärven ja Valkjärven kierroksilla. Molemmat kierrokset lähtevät pohjoiselta portilta Saarijärveltä. Mäntyharjulla on juuri menossa (kesällä 2013) reitin kartoitus niillä osuuksilla joissa Mäntyharjulta lähtevä pyöräilyreitti jatkuu Kouvolan puolelle Saarijärven puoleiselle portille saakka.

Olemassa olevat Mäntyharjun alueen reitit kulkevat hiekka- ja asfalttiosuuksilla. Valkeala-Mäntyharju -tie (nro 368) on osa valtakunnallista pyöräilyreittiä nro. 15 jota (Mäntyharjun Mouhu-Orilampi-Seläönpää-Jaala), josta on helppo poiketa Repovedelle. Orilampi on myös Kymenlaakson pyörävaellusreitin etappi.

Ajo-ohje Mäntyharjun keskustasta: kirkonkylään n. 3 km (asfalttitie) jonka jälkeen käännyt vasempaan tielle nro 368. Tieltä 368 jatkat jälleen vasemmalle hiekkatieosuudelle (Mouhun tie). Tiellä opasteina ruskea E 15 pyöräilymerkki.


 

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa