Resepti Markus Kaiholalta Sahanlahdesta: Karamellisoitua palsternakkaa ja tyrnimarjoja


Yhteystiedot:

,
@

Karamellisoitua palsternakkaa ja tyrnimarjoja

Karamellisoitu palsternakka

10kpl luomupalsternakkaa (á n. 100g)

Kääri palsternakat yksittäisiin foliopakkauksiin
Paahda 250-asteisessa uunissa 60 min
Avaa pakkaukset, paahda nopeasti kuumalla pannulla ja mausta kevyesti suolalla

Palsternakkapyre

500g luomupalsternakkaa
1 luomuvalkosipulin kynsi
700g luomukuohukermaa
50g luomuvoita
20g luomurypsiöljyä
Suolaa

Kuori ja pilko palsternakat, säästä kuoret
Pilko valkosipulin kynsi hienoksi
Freesaa palsternakkoja ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti, lisää kerma
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes palsternakat ovat kypsiä, lisää tarvittaessa kermaa
Aja blenderissä tasaiseksi voin kanssa, mausta suolalla
Siirrä pursotinpussiin ja pidä lämpimänä

Palsternakkasipsit

Luomupalsternakan kuoria
Syväpaistoöljyä
Suolaa

Friteeraa pyrettä varten kuorittujen palsternakkojen kuoret 170-asteisessa öljyssä
Valuta ja mausta suolalla

Kuivattu palsternakka

Luomupalsternakkoja (tähän käyvät hyvin jo vähän nahistuneet palsternakat)

Halkaise palsternakat pituussuunnassa
Kuivaa uunissa tai kuivurissa n. 50 asteessa, kunnes täysin kuivia
Raasta annokseen

Tyrnimarjat

400g luomutyrnimarjoja
300g luomuvoita

Ruskista voi
Lisää jäiset marjat kuuman voin sekaan, anna sulaa hetki ja annostele lautaselle