Kuninkaankartanon kesäteatteri


Huttulantie 1, Juva
Tiedustelut: 045 174 8884

www.kuninkaankartanonkesateatteri.fi

”Pieni eläin – Seela Sella 80 vuotta” 27.6.-11.7.2017

Esityksen ajatuksena on, että maailmaa katsotaan Nasun silmin, siis ilman ironiaa ja kyynisyyttä. Nasu on aina ollut Seelan suosikki – ja onhan heissä jotain samaakin.

Koska Disney omistaa kaikki Milnen oikeudet eikä salli minkäänlaista käyttöä, Nasu on nimetön pieni eläin. Nasu kertoo, että joku Disney on vienyt häneltä nimen, ja ihmettelee vähän miksi. Mutta hän suhtautuu asiaan ymmärtäväisesti: jos se Disney hänen nimeään tarvitsee, kyllä hän voi sen tälle antaa, ei se haittaa. Myös Nasun vanhat ystävät ovat nimettömiä.

Nasun kotimetsä on pienentynyt kovasti. Metsät vähenevät koko ajan, eivätkä kaikki eläimet, etenkään isot, enää tahdo mahtua niihin. Ja kun ihmisetkin koko ajan lisääntyvät ja suurenevat, mitä tapahtuu, kun ihmiset ovat norsun kokoisia? Mahtuuko maailmaan silloin enää ollenkaan metsiä, saati eläimiä? Jossakin kaukaisessa metsässä on tapahtunut jotain hyvin ikävää, ja sieltä on Nasun kotimetsään ilmestynyt outoja ja eksoottisia eläimiä, joihin sopeutuminen on välillä vaikeaa, mutta toisaalta he ovat aika mielenkiintoisia ja mukavia kun heihin tottuu.

Tähän tapaan pieni eläin maailmaa tarkastelee, ja pohtii elämän menoa, mennyttä ja tulevaa – ennen kaikkea viattomin silmin.

Teksti: Leena Tamminen
Lavastus: Martti Aiha (kuvataiteilija)
Valosuunnittelu: Kalle Ropponen
Äänisuunnittelu: Antti Puumalainen (Kuopion Kaupunginteatteri)
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Koreografia: Reijo Kela
Tuotantopäällikkö: Are Nikkinen
Ohjaus: Kari Paukkunen

”Takahuoneen taika” – komedia, Satu Silvo ja Reidar Palmgren 10.6.-20.7.2017 

Pasi Lampelan kirjoittama ja Antti Majanlahden ohjaama  Takahuoneen taika on komedia modernista työelämästä, unelmista, riskinotosta ja rakkaudesta – Woody Allenin hengessä. Samalla se on näytelmäkirjailija Pasi Lampelan kihlalahja teoksessa näytteleville Satu Silvolle ja Reidar Palmgrenille.

Ravintolan takahuoneessa kaksi tarjoilijaa kohtaa toisensa ensimmäistä kertaa. Mirkku on keski-ikäinen yksinhuoltajaäiti ja Kaitsu keikkatyöläinen. Kahden ventovieraan välille syttyy liekki, jota kumpikaan ei lopulta voi sivuuttaa olankohautuksella.

Kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää. Kohtaaminen on täynnä yllättäviä käänteitä. Mitä löytyy roolien ja pelkojen takaa? Miten syntyy luottamus ja mikä on Kaitsun salaisuus?

Rooleissa: Satu Silvo ja Reidar Palmgren

Käsikirjoitus: Pasi Lampela

Ohjaus: Antti Majanlahti

Kesto: 1h 30min (sis. 20 minuutin väliajan)

”Maltti ja Valtti – homma hanskassa!” – koko perheen näytelmä, Jussi Ollila ja Jerry Mikkelinen 21.-22.7. 2017

Maltti ja Valtti ovat hurjassa vauhdissa. Lupsakat lasten liikennepuistokonstaapelit ratkovat innolla elämisen pikku koukeroita ja musisoivat. Kaksikko on todellinen ilopilleri-duo ja heidän tarinansa ovat hykerryttävän hassuja. Maltin ja Valtin iloisuus tarttuu. Tärkeät liikenneasiat tulevat tutuiksi ihan vaivihkaa eivätkä terveelliset elämäntavatkaan jää vieraiksi. Kiperät tilanteet selvitetään, vaikka toisinaan eteenpäin mennään melkein rimaa hipoen. Lasten neuvot ovat veijareille apu vailla vertaa! Näiden virkaintoisten kaverusten edesottamuksista ei vauhtia ja vaarattomia tilanteita puutu.

045 1748884

www.kuninkaankartanonkesateatteri.fi

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa