Pien-Toijolan talonpoikaismuseo


Suurlahdentie 1982, Someenjärvi Ristiina
Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut: 0400 907 233

http://www.mikkeli.fi/museot

MUSEO ON SULJETTU VUONNA 2017

Pien-Toijolan talonpoikaismuseo Ristiinassa on valtakunnallisesti merkittävä talonpoikaiskulttuuriympäristö. Se sijaitsee Toijolan kylässä, noin 20 kilometrin päässä Ristiinan keskustasta Puumalan suuntaan. Museoalue ja kokoelmat ovat yksityisomistuksessa, mutta museon toiminnasta ja avoinnapidosta vastaa Ristiinan kunta.

Alueella on kaikkiaan 28 rakennusta 1700- ja 1800-luvuilta, jotka muodostavat poikkeuksellisen hyvin säilyneen kokonaisuuden. Alueen ydin on umpinainen, nurkista avoin neliömäinen piha, jossa on päärakennus, kivinavetta ja niiden väliin sijoitetut seitsemän aittaa. Päärakennuksen, navetan sekä hevostallin ja halkoliiterin välistä erkanee kivi- ja särentäaidoin reunustettu karjakuja, vanha kärrypolku. Se johtaa savusaunalle ja piian aitalle. Tilaa ympäröivillä, kumpuilevilla pelloilla on lisäksi yksittäisaittoja.

Pien-Toijolan läheisyydessä sijaitsevat Suomen esihistorialliset Astuvansalmen kalliomaalaukset, sekä E. N. Setälän rakennuttama huvila Kallioniemi, joka nykyään toimii ravintolana.

Aukioloajat:

26.6. - 4.8.2018 ti-pe klo 10-17, la klo 10-16

Pääsymaksut:
5€/ aikuiset (ryhmät 4€/hlö, yli 10hlöä), lapset/koululaiset, alle 18v ilmaiseksi, sekä ryhmänvetäjät/oppaat ja bussikuljettajat ilmaiseksi.

Huom! Osittain hankalakulkuisia paikkoja.

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa