Suoraan sisältöön
Osta
elämys

Kenkävero

Ravintola, kahvila, myymälät ja puutarha

HELPPO TULLA
Upea, ainutlaatuinen Kenkäveron pappilamiljöö Mikkelissä on ympäri vuoden ohittamaton nähtävyys 5-tien varrella, aivan Saimaan rannalla. Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus huolella hoidetussa ympäristössä houkuttelee kävijöitä läheltä ja kaukaa sekä luo myös mitä mainioimmat puitteet myös juhlille ja kokouksille ympäri vuoden.

PALJON NÄHTÄVÄÄ
Kesällä pioneistaan tunnettu puutarhan kukkaloiste, uniikit yksityiskohdat sisustuksessa, kauniin ravintolan lähiruokaherkut, kahvilan käsin leivotut leivonnaiset, lumoavat myymälät ja tunnelmalliset tapahtumat muodostavat kokonaisuuden, jonka jokainen haluaa kokea.

KENKÄVERON MYYMÄLÄT
Kenkäveron tunnelmallisessa pihapiirissä on useita uniikkeja myymälöitä, joiden tuotteet ovat ihania itselle - lumoavia lahjaksi. Myymälät ovat tunnettuja kauniista esillelaitostaan ja tunnelmastaan, joissa on kiva hypistellä tuotteita. Kenkävero on yksi Suomen suurimpia suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita.

Kenkäveron myymälä
Monipuolinen valikoima suomalaista designia, yksilöllisiä vaatteita ja asusteita, paikkakuntatuotteita ja kodin sisustustuotteita sekä tuliaisiksi sopivia D.O. Saimaa lähiruokaherkkuja. Myymälästä löydät myös runsaasti Ebba Masalinin kuvittamista opetustauluista tehtyjä tuotteita sekä käsityömateriaaleja ja tarvikepaketteja mm. neuleisiin ja makrameetöihin.

Pauliina Rundgren HandiCrafts Shop Studio
On trendikkäiden korujen ja oivaltaviensisustustuotteiden inspiraationa toimiisuomalainen luonto. Ostosten lomassakuulet tarinat tuotteiden takaa sekänäet kuinka emaloidut yksityiskohdatvalmistuvat korkealaatuisena javastuullisena käsityönä. Shopissa onmyös laadukas ja laaja irtoteevalikoimateen ystäville. Tervetuloa Kenkäveronnavetan vintille!

Made in Saimaa kesäpuoti
Upeaa eteläsavolaista osaamista on tänäkin kesänä esillä Kenkäveron navetan alakerrassa Made in Saimaa Shopissa 14.6.-8.8. Myymälässä on tarjolla taide- ja käyttökeramiikkaa, julisteita ja postikortteja, pellavavaatteita ja pussukoita, kalannahkalompakoita, saunatekstiilejä sekä ekotuotteita.

Leipomo
Leivintuvassa leivotaan ympäri vuoden ja ihanan leivän tai tuoreen pullan tuoksun voi aistia jo ulkona. Myös kaikki ravintolan leivonnaiset leivotaan täällä käsin. Uunituoreita leipiä, narskuvaa näkkäriä, tee se itse-leipää ja muita herkkuja voit ostaa myös mukaasi: 29.6.-8.8. klo 10-16 päivittäin avoinna olevasta leipomon leivintuvasta ja ympäri vuoden myymälän leipomopuodista.

Aitta
Pässinpökkimät- näyttely aitan vintillä 7.6.- 20.10.2021. Näyttely tutustuttaa kävijät suomalaisiin lammasrotuihin sekä kertoo villan matkasta raakavillasta huippuluokan tuotteiksi. Saat tietoa suomalaisen lampaan villan hyvistä ominaisuuksista sekä löydät inspiraatioita ja ideoita käsityöharrastuksiin. Tutustut monipuolisiin suomalaisesta villasta valmistettuihin tuotteisiin, Saimaa-neulemallistoon kokonaisuudessaan sekä näet kudottuja ja huovutettuja sisustustuotteita. Myytävät suomalaisen lampaan villalangat, tarvikepaketit ja valmiit tuotteet löydät myymälästä.

RAVINTOLA JA KESÄKAHVILA

Pappilaravintola
Pappilaravintolassa pääset nauttimaan sydämellä ja taidolla valmistetuista lähiruokaherkuista. Kenkäveron päärakennuksessa sijaitsevassa ravintolassa voit edelleen aistia vanhan ajan tunnelman, samalla uudempiinkin sisustusideoihin tutustuen. Kahvila-ravintola on avoinna päivittäin ympäri vuoden, arjessa ja juhlassa.

Rantakahvila
Rantakahvilassa pääset 24.6.-8.8. klo 10-16 herkuttelemaan leivintuvan makeilla ja suolaisilla leivonnaisilla tai voit levähtää hetken kesäpäivästä ja virvokkeista nauttien. Kesäsesongin ulkopuolella viehättävä rantapaviljonki on tilauskäytössä.

PUUTARHA
Hurmaavat pionit sekä sadat muut perinteiset perennat, yrtit ja hyötykasvit ilahduttavat tuoksuillaan, väreillään ja kauneudellaan Saimaan rannassa sijaitsevassa puutarhassa.
Puutarhan antimia pääset maistelemaan Kenkäveron lounaspöydässä ja nauttimaan kukkien kauneudesta pappilaravintolan somisteissa.

Lampaat ja kanat
Pässinpökkimät-näyttelyn päätähdet eli lampaat voit nähdä Kenkäveron pihapiirissä ahkeroimassa maisemanhoitotöissä. Kesyyntyessään ne ottavat mieluusti myös rapsutuksia
vastaan. Kenkäveron pihapiirin vanhimman rakennuksen eli puutarhassa sijaitsevan holvikellarin asuttavat kesäisin puuhakkaat kanat.

Joulupukin piilopirtti
Tutustu Joulupukin kesäiseen piilopirttiin ja tule tutkimaan miten joulupukki viettää kesälomaa. Piilopirtissä voit myös majoittua.

Joulupukin paja
Kivaa yhdessä tekemistä porukalla. Omin käsin tekeminen ja vielä hyvän porukan kanssa viihtyisässä ympäristössä on kivaa. Järjestä ryhmällesi hauska yllätys, tuo heidät joulupukin pajaan. Tee varaus ryhmällesi ja anna seurueellesi muistoksi yhteistä tekemisen iloa!

VASTUULLINEN MATKAILU

Green Key -sertifioitu kohde
Kenkäveron ympäristötyö palkittiin Green Key -sertifikaatilla. "Kenkävero on esimerkki yrityksestä, jossa ympäristö- ja vastuullisuusasiat ovat aina olleet tekemisen ytimessä", toteaa Green key -yhteyspäällikkö Hanna Liappis.

HISTORIA
Kenkäveron historia ulottuu yli 550 vuoden taakse. Ensimmäinen papin asumus rakennettiin silloiselle saarelle 1400-luvun puolivälissä. Viimeisen kerran Kenkävero toimi pappilana vuonna 1969. Sen jälkeen Kenkäveron päärakennus oli vaarassa tuhoutua. Uusi kukoistus alkoi vuonna 1990 ja Kenkäveron pappila on tullut täyteen henkeä ja elämää huolellisen ja onnistuneen restauroinnin, tunnelmallisen sisustuksen sekä monipuolisten ja ajanhenkisten palveluiden ansiosta.

Haluammekin pitää sinua kuin piispaa pappilassa – tule testaamaan, onnistuimmeko.

Miten pääset meille?

Vieraile meillä kesällä 2022 tiistaisin (28.6., 5.7., 12.7., 19.7. ja 26.7.) Hop On Hop Off -kuljetuksen kyydissä. Katso tarkempi aikataulu ja osta lippusi täältä.

Voit lähteä meiltä Aino-laivan kyydissä opastetulle retkelle Astuvansalmen kalliomaalauksille heinäkuussa keskiviikkoisin. Tutustu retkiin

Osoite
Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli

Puhelin
+358 (0)440 162 270

Sähköposti
myyntipalvelu@kenkavero.fi

Verkkosivusto
http://www.kenkavero.fi

Some

Varaa
Tee varaus