TOP 4: Mikkelin seudun 4 parhainta näköalaa


11.12.2014 | Kirjoittaja: Jukka Kumpusalo

Useita kertoja vuodessa huomaamme etsivämme aviopuolisoni kanssa seudun retkireittejä. Emme ole mitään himoretkeilijöitä, vaan yleensä tavoitteena on etsiä tekemistä puoleksi päiväksi. Ajan viettäminen kauniissa maisemissa kruunaa kuuman kesäpäivän. Maisemakohteista kääntyy myös syksyisin ja talvisin toinen puoli, kun ruska alkaa tai lumi tulee maahan muuttaen maiseman totaalisesti. Mikäli metsästät maisemia ja näköaloja, listaan tähän nyt omat suosikkini seudun näköalapaikoista:

1. Lietveden näköalapaikka, Puumala

Lietveden näköalapaikka sijaisee nimensä mukaisesti Puumalan Lietvedellä tien 62 varressa reilun 15 kilometrin päässä Puumalasta. Alueella sijaitsevan hiekkapohjaisten saarten ketjun läpi kulkee vesiväylä Lietvedeltä Anttolaan. Näköalapaikalle noustaan levikkeeltä rappuset. Levikkeellä on myös kesäisin aukioleva Lietveden kioski, josta on saatavilla pientä purtavaa ja jäätelöä. Heti alueen pohjoispuolella on myös kuuluisa Pistohiekan lava, kuppila ja Pistohiekan hiekkaranta. Läheisyydessä on myös Ihantsalon Linnavuori (ks. kohta 3). Katso sijainti kartalla.

2. Neitvuori, Anttola

Anttolassa, Luonterin luoteisosassa sijaitseva Neitvuori on Etelä-Savon toiseksi korkein kohta. Vuoren huippu kohoaa 184 metrin korkeuteen Luonterin ylle. Neitvuori on osa Hiidenmaan Polkujen retkeilyreitistöä ja näköalapaikalle pääseekin kätevästi opastettuja polkuja pitkin. Polut lähtevät Metsähallitukselle kuuluvalta vanhalta maatilalta ja lähtöpisteessä on myös parkkipaikat autoille. Veneellä saapuville on maatilan läheisyydessä laituri. Katso sijainti kartalla.

3. Ihantsalon Linnavuori, Puumala

Ihantsalon Linnavuori sijaitsee Puumalassa Lietveden saaristoketjun pohjoispäässä. Linnavuoria on Etelä-Savossa useita. Nimeäminen johtuu tyypillisesti alueen soveltuvuudesta muinaiseksi puolustusvarustukseksi - mm. tähystys- ja puolustuspaikaksi. Ihantsalon Linnavuorelle kulkee läheisyyteen tie, jolta täytyy jalkautua rantaa kohti päästäkseen varsinaiselle vuorelle. Alueelle pääsee myös veneellä Linnavuoren läheisyydessä rannassa olevaan laituriin. Katso sijainti kartalla.

4. Kauriansalmen maisematorni, Suomenniemi

Kauriansalmen maisematorni sijaitsee vajaan viiden minuutin ajomatkan päässä Suomenniemen keskustasta. Juuri tornin kohdalla sijaitsee Suomenniemen korkein kohta, joka ulottuu 137,4 metrin korkeuteen merenpinnasta. Paikalla sijaitsee nelikerroksinen maisematorni sekä laavu, ja näköalapaikalta on upeat näkymät erityisesti auringonlaskun aikaan. Katso sijainti kartalla.

Suosittelemme

Lähde retkelle

Katso seudun luontokohteita

Risteile Saimaan kauniilla vesillä

Mikkelin seudun tapahtumat

Katso, mitä seudulla tapahtuu

Tule ostoksille Mikkelin seudulle

Designia, käsityötä, lähiruokaherkkuja...