Rosvopaistia possunniskasta ja nokkosmajoneesia


02.06.2016 | Kirjoittaja: Roope Rask, Anttolanhovi

Rosvopaisti:

1 kpl / n. 2 kg possunniskaa

40 g            karkeaa merisuolaa

15 kpl         murskattuja valkosipulinkynsiä

10 oksaa      tuoretta timjamia

5 oksaa       tuoretta rosmariinia

2 rkl           fariinisokeria

0,5 dl          oliiviöljyä

1 dl            valkoviiniä

Sekoita marinadin ainekset sekaisin ja hiero marinadi possun pintaan. Kääri maustettu possunniska ensin tiukkaan voipaperinyyttiin ja sen jälkeen reiluun foliokääreeseen. Anna lihan maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään. 

Kaiva hiekkaperäiseen maahan reilun kokoinen kuoppa. Polta kuopassa nuotiota noin kaksi tuntia, jotta maa lämpiää kunnolla. Levitä hiillos kuopan reunoille ja aseta folionyytissä oleva paisti kuopan pohjalle (metalliverkko folionyytin ympärillä helpottaa paistin nostelua). Peitä folionyytti ensin muutaman sentin hiekkakerroksella ja sen jälkeen kuumalla hiilloksella. Pidä nuotiota paistin päällä vähintään pari tuntia. Paisti saa muhia kuopassa hieman koosta riippuen noin 6-9 tuntia. Rosvopaistin kypsennys on aina hieman arpapeliä, johon vaikuttaa nuotion lämmitys, paistin koko, maaperän lämpö jne.

Nokkosmajoneesi

3                keltuaista

1 tl             suolaa

                 rouhittua mustapippuria

2 rkl           punaviinietikkaa

1 rkl           sinappia

4 rkl           kuivattua nokkosta

½               valkosipulinkynsi

4 dl            rypsiöljyä

3 rkl           ranskankermaa

Sekoita suola, pippuri, etikka, sinappi ja valkosipuli keltuaisiin. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon koko ajan vispaten. Lisää lopuksi nokkonen ja ranskankerma.  

Suosittelemme

Lähde retkelle

Katso seudun luontokohteita

Risteile Saimaan kauniilla vesillä

Mikkelin seudun tapahtumat

Katso, mitä seudulla tapahtuu

Tule ostoksille Mikkelin seudulle

Designia, käsityötä, lähiruokaherkkuja...