Rapu ja Muikku palaa Mikkelin Kirkkopuistoon


25.05.2015 | Kirjoittaja: Leena Karo ja Seppo Toivonen

VANHA, SUOSITTU KESÄJUHLA, MIKKELIN RAPU JA MUIKKU, PALAA PITKÄN TAUON JÄLKEEN KATUKUVAAN. RUOKAA JA KOKO PERHEEN OHJELMAA ON TARJOLLA KIRKKOPUISTOSSA 31.7.-1.8.

Katujuhlaperinne katkesi 80-luvun alkuvuosina. Nyt se modernisoidaan ja elvytetään. Heinä-elokuun vaihteessa rapukauden päästyä vauhtiin paikalliset ruokayrittäjät valmistavat Kirkkopuistossa tuoretta muikkua ja rapuruokaa. Ruoan lisäksi puistossa nautitaan rennosta ja viihdyttävästä koko perheen ohjelmasta.

Rapua ja Muikkua elvyttämässä on yhdistys, jossa ovat mukana paikalliset ruoka-alan yrittäjät: Tuorepuodin Miia Taivalantti, Bistro Vileen Ilkka Arvola sekä Ravintola Hukkatilan ja Kulttuurikeittiön Jyrki Tsutsunen. Jyrki Tsutsusella oli tammikuun puolessa välissä Mikkelin asemalla Ravintola Hukkatila. Sen suosio yllätti hänet. “Sisään mahtui 60 ihmistä, sata jäi jonoon. Mikkelissä on selvästi kysyntää toiminnalle, missä hyvä ruoka kohtaa taiteen ja musiikin!”

JYRKI TSUTSUNEN: MIKÄ LIITTÄÄ SINUT MIKKELIIN?

“Olen kotoisin Mikkelistä ja vanhempani ja sisarukseni asuvat täällä edelleenkin. Voin sanoa, että minä olen päässyt Mikkelistä, mutta Mikkeli ei ole päässyt minusta...” “Oma ruokafilosofiani on sesonkiajattelua, eettistä ja ekologista. Varmaan sen verran maailmanparantajaa ja puunhalaajaa minussa on, että nämä arvot ovat minulle itsestäänselvyyksiä. Käytän paljon raaka-aineita, joita käyn itse metsistä poimimassa. Olen myös huomannut, että ruoka, jolla on tarina, myy paremmin.” “Muikku on paikallisista raaka-aineista aivan huippukala. Meillä on tullut perinteeksi 3-vuotiaan poikani kanssa mennä Mikkelin hallista hakemaan muikkuja, jotka paistamme sitten mummolassa.”

Blogiin liittyvät yritykset

Rapu ja Muikku palaa Mikkelin Kirkkopuistoon

Rapu ja Muikku palaa Mikkelin Kirkkopuistoon

Viimeisimmät artikkelit

Päämajaopas – koe sotahistoria uusin silmin! Kahdeksan tarinaa Puulalta Nautiskeluun muikunmäti Yllätyksiä ja gourmet-elämyksiä Yllätyksiä ja gourmet-elämyksiä osa 2

Tagit

ruoka lähiruoka

Suosittelemme

Lähde retkelle

Katso seudun luontokohteita

Risteile Saimaan kauniilla vesillä

Mikkelin seudun tapahtumat

Katso, mitä seudulla tapahtuu

Tule ostoksille Mikkelin seudulle

Designia, käsityötä, lähiruokaherkkuja...