Kuin kotiin menisi


17.12.2014 | Kirjoittaja: VisitMikkeli bloggers

Lämmin, kodikas, tunnelmallinen, kodinomainen…Siinä muutamia kävijöiden kuvailuja Huoneistohotelli Marjasta. Talon emäntä, Marja Hämäläinen on onnistunut luomaan majoituspaikan, jossa ei ole tietoakaan standardihuoneista.

Huoneistohotelli Marja sijaitsee Mikkelin vanhalla kasarmialueella jalkaväkimuseon vieressä. Kaunis puutalo on rakennettu vuonna 1882 ja se toimi alkujaan aliupseerien talona.

Huoneistohotelliksi se kunnostettiin vuonna 2012, kun Marja Hämäläinen vuokrasi talon käyttöönsä. Nyt kasarmin kauniissa puistossa sijaitsevassa talossa yövytetään niin liikematkailijoita, turisteja kuin opiskelijoitakin.

Marjan hotellissa on 26 petipaikkaa ja tarjolla on muun muassa sviitti hääparille ja minikoti sinkulle.

Jokaisessa huoneessa on wc, kylpyhuone ja oma keittiö. Huoneet ovat kodinomaisia, tunnelmallisia ja niissä on jokaisessa oma värimaailmansa. Jos huoneesta löytyy jotain hintalapulla merkittyä, majoittuja voi halutessaan ostaa sen mukaansa.

Inspiraatiota ulkomailta

Idea huoneistohotelliin löytyi nuoruudesta. ”Reppumatkailin nuoruudessani muun muassa Malesiassa ja yövyin siellä yhdessä perhepaikassa. Tein siellä vähän aikaa töitäkin. Ne olivat kivoja paikkoja. Ehkä se jäi johonkin muistoihin kytemään”, Marja Hämäläinen miettii oman toimintansa alkuideaa.

Marja itse ei ole kotoisin yrittäjäperheestä, mutta kaupantekohenkeä naisessa on ollut tytöstä asti. ”Hankasalmen asemalta oli kirkolle kymmenen kilsan matka. Minä poljin sen 11-vuotiaana pyörällä, jotta voisin ostaa sieltä 10 pennin nekkuja. Kotikylällä myin ne sitten 20 pennillä”, Marja nauraa.

Sopivan kokoinen hotelli

Marja on koulutukseltaan tarjoilija ja kauppateknikko. Emännöinti sekä kestitseminen tulevat häneltä luonnostaan.

Ennen huoneistohotellia Marja toimi Kotipizza-yrittäjänä sekä pyöritti Gasthaus Mäntyniemeä. ”Mäntyniemessä riitti kiirettä; siinä piti samanaikaisesti hoitaa sekä ravintolaa että majoitustoimintaa ja ne olivat aikamoinen asia yhdelle ihmiselle yhdistää”, Marja Hämäläinen muistelee kiireisiä aikoja.

Nykyisen toimintansa Marja on halunnut pitää sopivan pienenä, jotta aikaa riittäisi myös muuhun. Marjan apuna hotellissa toimii apuemäntä Mia. Myös Marjan tyttäret auttavat äitiään parhaansa mukaan.

”Tämä on nyt sopivan kokoista toimintaa minulle. Tosin odotan sitä, että voin tehdä vähän lyhyempiä työpäiviä”, Marja huokaa hymyssä suin. ”Tekemistä on ollut tässäkin vähän enemmän kuin odotin. Jos olisin tiennyt, mihin ryhdyn, en tiedä olisinko ryhtynyt”, Marja toteaa, mutta puoliksi leikillään.

Talo täynnä erilaisia vieraita

Jotta huoneistohotelli pysyisi sopivan kokoisena, Marjalla ei ole ravintolatoimintaa talossaan. Tilauksesta hotellissa saa aamiaista ja asiakkaiden toiveesta Marja pystyy myös valmistamaan tarjoilut erilaisiin tilaisuuksiin.

Marjan paikka on nyt toiminut vuoden verran ja matkalaisia on riittänyt. Talossa on yövytetty niin kapellimestarikurssilaisia kuin lentopallojoukkuekin. Sekä useita yksittäisiä matkailijoita että perheitä, niin kotimaasta kuin kauempaakin.

Kaukaisimmat vieraat ovat saapuneet Etiopiasta ja Israelista.

Ulkomaalaiset tulijat ovat löytäneet tiensä Marjan luo yleensä Booking.com - palvelun kautta. ”Ulkomaalaiset ihastuvat tämän talon tunnelmaan ja myös raikkaaseen ilmaan. Puutalossa kun on aivan omanlaistaan nukkua”, Marja kertoo. ”Myös oma keittiö on monelle turistille tärkeää”.

Suosittelemme

Lähde retkelle

Katso seudun luontokohteita

Risteile Saimaan kauniilla vesillä

Mikkelin seudun tapahtumat

Katso, mitä seudulla tapahtuu

Tule ostoksille Mikkelin seudulle

Designia, käsityötä, lähiruokaherkkuja...