Kesää kohti!


23.04.2015 | Kirjoittaja: Saimaan Teatteri

Saimaan Teatterin ensimmäinen lavakiertue onnistui viime kesänä niin hyvin, että päätimme työryhmän kesken yksimielisesti, että tämä projekti saa jatkoa ensi kesänä. Nautimme lämpimästä kesästä Saimaalla täysin rinnoin ja saimme kaikilta paikkakunnilta erittäin positiivista palautetta esityksestä ja projektista kokonaisuudessaan.

Nyt kevätaurinko jo lämmittää, ja takana on pitkä talvi, joka on kulunut Saimaan Teatterin seuraavaa kesäkiertuetta suunnitellen muiden teatteriprojektien ohella.

Päätimme viime kesän päätteeksi, että lähdemme ensi kesänä tekemään esitystä valmiin tekstin sijaan itse kirjoitetun tekstin pohjalta. Viimeisen kiertueillan aikana, Taipalsaaren satamassa, muotoutui ajatus ”Batman”-näytelmästä. Supersankarit saisivat tulla Saimaalle seikkailemaan norppien sekaan. Tarjoaisimme yleisölle jotakin muuta kuin sitä perinteistä kesäteatteria; nuoren sukupolven teatteritaidetta ja huumoria, joka sijoittuu tämän ajan yhteiskuntaan. Monen mutkan kautta nimeksi muodostui loppujen lopuksi ”Sankarit Saimaalla”. Tästä lisää myöhemmin.

Tässä blogissa käymme hieman läpi talven tapahtumia teatterikiertueen suunnitteluun liittyen, sekä itse esityksen valmistumista myöhemmin keväällä. Saatte siis kurkistaa Saimaan Teatterin kulissien taakse ja seurata matkaamme kohti ensi-iltaa, joka on Juvalla lauantaina 27. päivä kesäkuuta.

Tervetuloa mukaan ainutlaatuiselle matkalle kohti Saimaan aaltoja!

Wilhelm Grotenfelt

Saimaan Teatterin tuottaja ja näyttelijä

Suosittelemme

Lähde retkelle

Katso seudun luontokohteita

Risteile Saimaan kauniilla vesillä

Mikkelin seudun tapahtumat

Katso, mitä seudulla tapahtuu

Tule ostoksille Mikkelin seudulle

Designia, käsityötä, lähiruokaherkkuja...