Jäätä näkyvissä!


06.05.2015 | Kirjoittaja: Saimaan Teatteri

Saimme viime kesänä iloisen yhteydenoton Savonlinnan pohjoispuolella sijaitsevasta Oravista. Paikallinen nuorisoseura haluaisi meidät seurantalolle ensi kesänä esiintymään ja jatkamaan paikkakunnan vanhaa kesäteatteriperinnettä. Olimme iloisia ja otettuja yhteydenotosta ja päätimme suorilta käsin, että laivamme suuntautuisi kohti Oravia ensi kesänä, mikäli talo soveltuu käyttöömme!

Kesä muuttui syksyksi ja syksy talveksi ja oli korkea aika käydä katsomassa tuo Oravin seurantalo omin silmin. Otin yhteyttä nuorisoseuraan josta neuvottiin minulle, että mikäli on tulossa Oraviin idästä päin, pääsee sinne tähän vuodenaikaan helpoiten jäitä pitkin Rantasalmelta. Mahtavaa!

Retkiluistelu oli minulle uutta ja ajattelin, että tämä olisi täydellinen mahdollisuus päästä sitäkin lajia kokeilemaan. Matkaa tulisi 18 kilometriä suuntaansa, eli yhteensä 36 kilometriä.

Vuokrasin luistimet ja sauvat lomakeskus Järvisydämestä ja lähdin matkaan. Aurinko paistoi eikä tuulesta ollut tietoakaan. Matka taittui nopeasti, oli kuin alamäkeen hiihtäisi.

Tunnin kuluttua rantauduin Oravin kylään, jossa minua odotti nuorisoseuran edustaja ja vanha seurantalo.

Sali ja näyttämö olivat hieman pienemmät kuin ne joissa esiinnyimme viime kesänä, mutta muuten kaikki mitä tarvitsisimme oli tarjolla; näyttämö, sähköt, penkit yleisölle, sekä avuliaita ihmisiä joiden avulla saisimme kaluston siirrettyä laivan ja talon välillä. Talolla toimii kesällä myös kesäkahvila, joka voisi hoitaa väliaikatarjoilun.

Kävin tämän jälkeen tutkailemassa Oravin kylää ja mm. syömässä lohikeiton kanavan rannassa sijaitsevassa ravintolassa. Oravi vaikutti täydelliseltä rantautumispaikalta; pieni kylä, joka varmasti kesäisin herää täyteen loistoon ravintoloineen ja kesätapahtumineen. Olemme iloisia, että saamme olla osa tämän paikkakunnan kulttuuritarjontaa!

Matka takaisin sujui yhtä helposti kuin menomatka, fiilistellen tulevaa kesää ja tietoa siitä, että kesällä mentäisiin samoja reittejä laivalla. Nyt siihen ei ole enää kauan aikaa.

Wilhelm Grotenfelt

Saimaan Teatterin virallinen tilatarkastaja ja retkiluistelija

Suosittelemme

Lähde retkelle

Katso seudun luontokohteita

Risteile Saimaan kauniilla vesillä

Mikkelin seudun tapahtumat

Katso, mitä seudulla tapahtuu

Tule ostoksille Mikkelin seudulle

Designia, käsityötä, lähiruokaherkkuja...