Herrasväen tunnelmaa ja teemajuhlia


24.08.2015 | Kirjoittaja: Leena Karo ja Seppo Toivonen

17819883835_d0cb225793_o

Historiallisen Kyyhkylän Kartanon näyttävät salit luovat juhlan tuntua ja sopivat vaikkapa erilaisten perhejuhlien pitopaikaksi. Ympäröivä luonto, Saimaa ja kauniit harjumaisemat irrottavat juhlaväen arkiympäristöstä.

Juhlaväki voidaan kesällä kuljettaa Mikkelin satamasta Kyyhkylään myös laivalla – matka kestää puolisen tuntia. Kyyhkylän tilat ja ohjelmapalvelut sopivat monenlaiseen juhlaan ja tilaisuuteen, suvulle, ystäville tai työporukoille.

17820370641_92432885f5_o
”Teemme asiakkaiden toiveiden mukaisesti erilaisia teemajuhlia: villinlännen juhlia, murhamysteereitä, suku- ja perhejuhlia, 80-luvun bileitä ja valmistamme ruoat niiden henkeen”, kertoo keittiömestari Pirjo Vauhkonen. ”Käytämme lähialueen tuottajien raaka-aineita ja olemme mukana Luomuinstituutin Etelä-Savon luomua kehittävässä hankkeessa. Kunnioitamme savolaista ruokaperinnettä ja meillä on täällä tarjolla sekä Savolainen että Saimaa-menu. Leivomme joka päivä kahvileivät.”

17793578416_822ee3b67d_o
Kesäisin kartanoravintola on suosittu lounaspaikka, sillä m/s Jaarli tekee lounasristeilyjä 14.6.-9.8. kello 12-17.00. Risteilyväelle on tarjolla lounas sunnuntaista perjantaihin kello 14-18 Kartanon salissa ja lauantaisin kesäkahvila Rantakyyhkyssä. Kartanon salin keittiö on kesällä auki klo 21.00 asti. Lue lisää Kyyhkylästä täältä.

Kyyhkylän kartanon nokkosella maustetut muurinpohjaletut

4 munaa
1 l maitoa
2 dl ryöpättyjä nokkosia
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa
½ dl sulatettua voita

Hienonna ryöpätyt ja valutetut nokkoset. Riko munien rakenne rikki ja lisää joukkoon osa maidosta.

Sekoita taikinaan jauhot ja loput maidosta. Lisää rasva ja mausta suolalla. Anna taikinan vetäytyä vähintään ½ tuntia.

Kuumenna muurinpohjapannu ja sipaise pannu rasvalla ja kaada kauhallinen taikinaa ulkoreunasta alkaen. Levitä taikina lastalla.

Täyte
400 g savumuikkuja
2 kevätsipulia varsineen
2 dl raejuustoa
100g ranskankermaa
0,5 dl tilliä
mustapippuria
(suolaa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta ja tarkista maku.

Resepti: Pirjo Vauhkonen, keittiömestari, Kyyhkylän Kartano

Katso kaikki Mikkelin seudun lähiruokakohteet: www.visitmikkeli.fi/lahiruoka

Suosittelemme

Lähde retkelle

Katso seudun luontokohteita

Risteile Saimaan kauniilla vesillä

Mikkelin seudun tapahtumat

Katso, mitä seudulla tapahtuu

Tule ostoksille Mikkelin seudulle

Designia, käsityötä, lähiruokaherkkuja...