Laiturilla Mökkikirje

Ohheja ja ahheja


Söin muutama päivä sitten elämäni aterian ystävien luona heidän kesäasunnollaan.

Tuttuja suomalaisia raaka-aineita, oivaltavia yhdistelmiä, fantastisia sadonkorjuuajan makuja.

Pöytäkin oli katettu ja koristeltu kauniisti ja syksyisesti.

Mitä pitemmälle ateriointi edistyi, sitä kuuluvammin ohhit ja ahhit raikuivat huoneessa.

Nopeaa ja helppoa ruoanlaittoa arvostavassa ajassa minua erityisesti liikutti se, että joku oli käyttänyt niin paljon ajatuksia, aikaa ja vaivaa vuoksemme.

Ruokalistaa oli mietitty, oli hankittu hyviä raaka-aineita ja valmistettu huolella ja rakkaudella maittava kokonaisuus. Me vieraat voihkimme onnesta.  

Niinpä niin. Kun olemme vieraisilla, osaamme tietysti ihastella hyvää ruokaa.

Mutta entäs kotona? Tuleeko kotona annettua kiitosta sille, joka on vastuussa arkiruoan kokkauksesta? 

Kyllä kannattaisi!

Tiedän itsestäni, että jos vaivannäköäni keittiössä vähänkin huomataan, tunnen itseni paremmaksi ruoanlaittajaksi ja olen innokkaampi uhraamaan aikaa ja vaivaa jatkossakin muille kokatessani.

Hyvää syksyä ja sadonkorjuuaikaa! - Leena Karo

Lisää eteläsavolaisia ruokaelämyksiä Maista luomu-ruokatapahtumassa Mikkelissä 30.9.-2.10.2016 Kirkkopuistossa ja Tertin kartanossa.